2021.11.25.

Amerikai história: Miért nem finom (már) a hálaadási pulyka?

Hálaadáskor körülbelül 40 millió pulyka köt ki az amerikai háztartásokban az ünnepi asztalon. Ki vajasan, ki töltve, ki baconbe tekerve, ki olajban kisütve tálalja, egy valami azonban közös bennük.

2021.11.25.

Lélekmelengető ötlet Veszprémből: 19 forintos „gyógyleves” az egészségügyi dolgozóknak

SupPaa ötlet egy veszprémi ételbárból.

2021.11.21.

Hazai topétterem hozta meg a döntést: csak védettségi igazolvánnyal fogadnak vendégeket

Míg Európa számos országában törvény szabja meg, Magyarországon a vállalkozásokra van bízva ez a döntés.

2021.10.21.

A Stand sous-chefje nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőt! Gratulálunk Dalnoki Bencének!

Új arcok és friss lendület a Bocuse d’Oron – miközben a magyarországi Bocuse d’Or versenyek történetében először életműdíjat is kiosztottak.

2021.10.21.

Javában zajlik a Bocuse d’Or magyar döntő: a 4 kiváló alapanyag, melyekből dolgoznak a csapatok

Ma délelőtt a Hungexpón elstartolt a Bocuse d’Or 2021-es magyar fordulója, most pedig megkezdődött az előételek tálalása és zsűrizése.

2020.11.07.

A világhírű tonhal, aminek minden porcikája ehető: a Balfegó titkai

Létezik egy tonhal, amit a lehető legfenntarthatóbb módon halásznak és kizárólag rendelésre lehet kapni belőle…

2020.11.04.

Európa reakciója a járvány okozta munkaügyi válságra: minden ami hatással van a vendéglátóiparra is

Körbenéztünk Európában, hogy egyes országok hogyan reagáltak…

2020.08.21.

A tonic espresso naná, hogy skandináv találmány – Keserű+keserű = mégsem keserű

E.T… Espronik… Espressonic… Ígérjük, hogy a beceneveinél sokkal jobb maga a kávékoktél, amelynek népszerűsége előtt adózunk.

 

2020.06.09.

Pizzasütés otthon: Szabi, a pék válaszai olvasóinknak

A pizzasütő vas helyett lehet használni öntöttvas kerek szeletsütőt is?

2020.06.04.

Tudta, hogy egy magyar börtönben gyártott tésztákból még Angliába is jut?

Rengeteg előítélet, düh és félelem övezi az állami büntetés-végrehajtás által fogvatartottak megítélését…

2020.05.24.

Új áttörés a hazai vendéglátást érintő lazításokban

A Kormányinfó friss tájékoztatása szerint négy nap múlva, azaz május 18-a, hétfőtől…

 

2020.04.24.

„A helyzet cudar és fáj, de észnél vagyunk” – Szegedről jelentjük

„Nyitva lehetnénk, de a teljes zárlatot érezzük helyesnek – mondja Talmácsi Ádám, a brunch-étteremként ismert A2 Gastro Caffé…

 

2020.02.16.

Brunch tízparancsolat – avagy ezt kérnék a vendéglátósok a brunch-vendégektől

Az angol breakfast és lunch szó összeolvadásából alkotott brunch szó nem véletlenül honosodott meg…

2020.02.02.

A 2020-as La Liste kommentárja: 3 magyar étterem az 1000-es listán!

Melyek is – és kik alkotják idén a világ éttermeinek krémjét?

2020.02.01.

“Így legyen tökéletes a rizottód! Gianni mesél…

Gianni ma a rizsről, és az olaszok egyik kedvenc előételéről, a risotto-ról rántja le a leplet.

2019.10.12.

A séf, akinek állandó eposzi jelzője – és kiváló ételei – vannak, ráadásul hőségben is kiváló úticél.

A “legszebben tálaló magyar séf”

2019.07.04.

“Otthagytam a Michelin-csillagokat, visszatértem az emberek közé” – Interjú Luca Armellino séffel

A szardíniai születésű séf, Luca Armellino még csak 34 éves, de…

2019.06.03.

A gasztroforradalom után itt a „humanista gasztroforradalom”? Josep Roca törekvései

Josep középső gyerekként született a a spanyol Roca-fivérek sorába. Mindannyian a gasztronómia és vendéglátás…

2019.05.13.

Séfkoszt: Bejárta az internetet a szemetes tetején falatozó séf képe

Egy kép, ami bejárta az internetet. Michelin-csillagos étterem konyhájában, a kukán kuporogva…

2019.05.02.

Vegasban vétek kihagyni: A multimilliomos nyugdíjas gasztrofotói

Vegasban jártunk. Csak így, lazán. Semmi Las Vegas, semmi elcsépelt Bűnös Város. És szerettünk volna valamit csinálni, ami túlmutat…

2019.03.22.

“A krumpli egy igazi ribi” – Széll Tamás gasztroképzésén jártunk

Széll Tamás a workshopon ugyan ribancnak nevezte a burgonyát, de így is összetesszük a kezünket, hogy…

Facebook
Instagram
Tripadvisor
Foursquare